Jobcentrene spiller en væsentlig rolle i at skabe kontakten mellem interesserede virksomheder og flygtninge, der overvejer at påbegynde en IGU. Jobcentrenes viden om virksomhederne rekrutteringsbehov og de enkelte ledige flygtninge er i mange tilfælde afgørende for et godt match.

Jobcentrenes IGU-kontaktpersoner (xls)

Virksomheder og jobcentre kan få vejledning om udarbejdelse af uddannelsesplanen ved at kontakte deres lokale VEU-center. VEU står for voksen- og efteruddannelse, og de 13 VEU-centre i Danmark er et formelt samarbejde mellem skoler, der udbyder voksen- og efteruddannelse. VEU-centeret kan vejlede omkring indhold i undervisningsplanen samt henvise til den/de relevante skoler.

VEU-centrenes IGU-kontaktpersoner (pdf)

Virksomheder med spørgsmål til IGU kan henvende sig til Jobservice Danmark på 72 200 350. Jobservice Danmark udgør én indgang til beskæftigelsessystemet for virksomheder, og kan blandt andet svare på spørgsmål om, hvordan virksomheder kan komme i gang med IGU, og hvordan forløbet kan sammensættes.

Uddannelsesinstitutioner, der har spørgsmål til Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU), Forberedende voksenundervisning (FVU), Almen voksenuddannelse (AVU) og HF enkeltfagsundervisning i relation til IGU’en kan henvende sig til specialkonsulent Anna Raundahl på mailadressen anna.raundahl@stukuvm.dk.

Sidst opdateret: 16. juli 2018