Hop til indhold

Helle Riis Jakobsen er kontorfuldmægtig i Kontor for Analyse og Kommunikation. Her holder hun styr på det administrative og økonomien, og så er hun en stor hjælp for personalet, da hun bl.a. står for koordinering af seminarer, møder og modtagelse af nye medarbejdere.

”Mine opgaver er primært at varetage kontorets interne drift, regnskab mv. og andre administrative opgaver. Kontakten til eksterne er meget sporadisk, men når vi får indført de nye kontaktcentre, vil jeg have ansvaret for at modtage og viderestille eksterne henvendelser. Jeg ser frem til at være med til at sørge for, at medarbejdere på vores institutioner og borgere hurtigere og nemmere kan komme i kontakt med de relevante medarbejdere i STUK.”

For Helle starter en god dag med morgensang eller når hun bruger tid med kollegaerne, hvor der er overskud til at have det sjovt sammen:

”Jeg har arbejdet i mere end 30 år i ministeriet, og har haft stillinger i fem-seks forskellige enheder igennem årene. Jeg søgte en stilling hos STUK, da jeg fra andre kollegaer havde hørt, at der i STUK er morgensang, gode arbejdsfællesskaber, rummelighed for afprøvning af nye ideer, muligheder for faglig udvikling og et godt socialt fællesskab.”

Selvom Helle har arbejdet i Børne- og Undervisningsministeriet i mange år, har der gennem årene været gode muligheder for at udvikle sig fagligt:

”Jeg har gennem de seneste 30 år i ministeriet deltaget i adskillige kompetenceudviklingsforløb, og har haft en stor glæde og faglig udvikling. I år starter jeg på et modul på diplomuddannelsen om digitale forandringsprocesser, der handler om, hvordan teknologier som fx ChatGPT, Robot Process Automation og kunstig intelligens aktuelt anvendes til at udvikle den offentlige forvaltning. Det er dejligt at være på en arbejdsplads, som støtter op omkring, at medarbejderne løbende kan videreuddanne sig.”

Når Helle ikke har travlt med sit arbejde eller med at arrangere aktiviteter i personaleforeningen, bruger hun tid med sine fire børnebørn, der er mellem 2 og 6 år. Derudover går hun lange vandreture med sin mand og bruger tid med vinterbadeklubben i sin ejendom. 

Om Kontor for Analyse og Kommunikation

Kontoret arbejder for at udvikle anvendelsen af viden og forskning i dagtilbud, skoler og uddannelser i tæt samarbejde med læringskonsulenter, forsknings- og vidensmiljøer og på tværs af ministeriet. Kontoret består af et vidensteam og et kommunikationsteam, der med hver sit faglige fundament understøtter styrelsens arbejde med data, viden og kommunikation.

Sidst opdateret: 21. maj 2024