Hop til indhold

Nu kan forlag og forfattere indstille et eller flere værker til årets Skriverpris, som uddeles den 3. november på årets Bogforum. Skriverprisen er Børne- og Undervisningsministeriets pris med tilhørende 25.000 kroner til forfattere, der skriver læsevenlige skøn- eller faglitterære værker. Prisen har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats inden for dansk litteratur, der henvender sig til børn, unge eller voksne, der har svært ved at læse.

Skriverprisen har 28 år på bagen og blev uddelt første gang til Esther Skriver i 1995 for bogen ’Mads og Mie’. Siden da har mange gode værker vundet Skriverprisen.

Skriverprisudvalget nominerer tre værker, som præsenteres på årets Bogforum den 3. november 2023, hvor vinderværket offentliggøres. Prisen skaber fokus på et bredere udvalg af den litteratur, som er vigtig for de læsesvage børn, unge og voksne i Danmark. Den officielle fejring sker efterfølgende ved en åben reception på årets Bogforum.

Både digitale som fysiske værker, der er udkommet i perioden den 13. juni 2022 -12. juni 2023, kan komme i betragtning til prisen. Desuden skal værket have litterær kvalitet, være sprogligt letforståeligt, have en layoutmæssig høj kvalitet og henvende sig ligeværdigt til læseren. Prisen kan også tildeles en serie eller et helt forfatterskab, der inkluderer et værk, som er udkommet i perioden 13. juni 2022 -12. juni 2023.

Dansksprogede værker af skønlitterær eller faglitterær art kan indstilles til Skriverprisen. Oversættelser af udenlandsk litteratur samt egentlige skole- og undervisningsbøger kan ikke komme i betragtning.

Hvis man som forlag eller forfatter ønsker at indstille et værk, en serie eller et helt forfatterskab til Skriverprisen, skal man inden den 12. juni 2023 sende syv eksemplarer af hvert værk til:

Sisse Mai Fogh
sisse.mai.fogh@stukuvm.dk

Børne- og Undervisningsministeriet

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Teglholmsgade 1

2450 København SV

Mrk. Skriverprisen

Læs mere

Læs mere om skriverprisen og indstilling af værker (uvm.dk).